Naam taxateur

Omschrijving

Neem contact op

Bouwkundige keuring

Als u een bouwkundige keuring laat uitvoeren, weet u exact wat de bouwkundige staat en de staat van onderhoud van uw woning is. Bij aankoop van een woning is een bouwkundige keuring verstandig. Een bouwkundige adviseert u over uw woning en merkt gebreken op die u zelf niet opmerkt. Bovendien voldoet u op deze manier aan uw onderzoeksplicht als woningkoper.

Wat is een bouwkundige keuring?

Er bestaan twee soorten verschillende bouwkeuringen: een bouwkundige meeloopkeuring en een bouwkundige keuring met rapport. Inhoudelijk verschillen deze keuringen niet van elkaar. Het enige verschil is dat u bij een bouwkundige meeloopkeuring zelf aanwezig bent om aantekeningen te maken. Bij een bouwkundige keuring met rapport hoeft u niet aanwezig te zijn, omdat de bouwkundige een rapport opmaakt. Met beide keuringen voldoet u aan uw onderzoeksplicht. 

Bouwkundig rapport

In het bouwkundig rapport vindt u alle denkbare informatie over de staat van de woning. De bouwkundige staat, de staat van onderhoud en de kwaliteit van de afwerking worden tot in detail besproken. U krijgt advies over onderhoud op de korte en lange termijn. Verborgen gebreken worden uiteraard ook besproken. Indien er direct actie moet worden ondernomen, adviseert de bouwkundige u over de mogelijkheden.

Direct een bouwkundige keuring aanvragen